Tvarohový koláč s pekanovými ořechy

DSC_0168.JPG

Máte chuť na perníčky, ale i na tvarohový koláč :)? Tak si upečte tento! Extrémně voňavý, extrémně dobrý, vláčný a plný bílkovin - takový je perníkový tvarohový koláč s pekanovým máslem. Korpus chutná jako známé spekulatius sušenky - přitom je úplně bez lepku a jenom minimálně sladký. A o tom, jak se na jazyku rozplývá tvarohový krém protkaný pekanovým máslem se asi rozepisovat nemusíme, že :)?

Korpus:

100 g rýžové mouky

50 g bezlepkových ovesných vloček

20 g másla Nutspread Mandle a perník

1 lžíce koření do perníku

1 lžička prášku do pečiva

1 vejce

20 g skořicového cukru

Krém:

250 g tvarohu

50 g Pekanového másla Nutspread + na polití, ořechy na ozdobu

2 vejce

40 g vanilkového cukru

špetka soli


Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Smícháme suché suroviny na korpus, přidáme máslo, vejce a vodu podle potřeby. Těsto natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zpevnění. Mezitím smícháme suroviny na náplň a poté je opatrně nalijeme na těsto.

Pečeme na mírném stupni ještě asi hodinu, dokud povrch nezezlátne. Necháme vychladnout a opatrně krájíme raději až druhý den - koláč je bez lepku, takže je velmi křehký!

Před podáváním pokapeme Pekanovým máslem a posypeme ořechy. Vynikající a velmi sytý koláč, který si můžete dát kdykoliv během dne a bez výčitek :)




Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás