Máte chuť na perníčky, ale i na tvarohový koláč :)? Tak si upečte tento! Extrémně voňavý, extrémně dobrý, vláčný a plný bílkovin - takový je perníkový tvarohový koláč s pekanovým máslem. Korpus chutná jako známé spekulatius sušenky - přitom je úplně bez lepku a jenom minimálně sladký. A o tom, jak se na jazyku rozplývá tvarohový krém protkaný pekanovým máslem se asi rozepisovat nemusíme, že :)?
Korpus:
100 g rýžové mouky
50 g bezlepkových ovesných vloček
20 g másla Nutspread Mandle a perník
1 lžíce koření do perníku
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
20 g skořicového cukru
Krém:
250 g tvarohu
50 g Pekanového másla Nutspread + na polití, ořechy na ozdobu
2 vejce
40 g vanilkového cukru
špetka soli
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Smícháme suché suroviny na korpus, přidáme máslo, vejce a vodu podle potřeby. Těsto natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zpevnění. Mezitím smícháme suroviny na náplň a poté je opatrně nalijeme na těsto.
Pečeme na mírném stupni ještě asi hodinu, dokud povrch nezezlátne. Necháme vychladnout a opatrně krájíme raději až druhý den - koláč je bez lepku, takže je velmi křehký!
Před podáváním pokapeme Pekanovým máslem a posypeme ořechy. Vynikající a velmi sytý koláč, který si můžete dát kdykoliv během dne a bez výčitek :)