Jeden z nejoblíbenějších dortů na světě? Rozhodně cheesecake! Krémovému koláči s křupavou vrstvou máslových sušenek stěží odolá i člověk, který jinak sladkosti nijak nevyhledává. Ovšem když se spojí krémový sýr s delikátní sladko-slanou chutí ořechového másla Nutspread Kešu a pistácie, to je pak teprve něco :)
Suroviny:
150 g máslových sušenek
2 lžíce másla
2 lžíce kakaa
1 kg krémového sýra, ricotty nebo tučného tvarohu
100 g másla Nutspread Velká čtyřka nebo Nutspread Kešu a pistácie
4 vejce
80 g kokosového cukru
1 lžíce soli
pistácie na ozdobu
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Sušenky rozdrtíme, smícháme s máslem a kakaem, natlačíme na dno dortové formy a cca 30 minut předpečeme.
Mezitím si zpracujeme suroviny na náplň: Tvaroh, ricottu nebo cream cheese smícháme s kokosovým cukrem, solí a slaným pistáciovým máslem Nutspread - uvidíte, že ta sůl tomu dodá neuvěřitelný šmrnc :) (Část másla můžeme ponechat nerozmixované, záleží na tom, zda chceme mít koláč úplně hladký nebo preferujeme oříšky v náplni.)
Nakonec přidáme 4 vejce, vše vyšleháme, vlijeme na náplň a pečeme asi 50 minut. Na posledních 10 minut necháme na horní vrstvě opražit pistácie. Necháme dojít v troubě a poté vychladit v lednici do druhého dne. Až poté opatrně nakrájíme. Dobrou chuť!