Opravdu pistáciový cheesecake

e7aad9ce-96a6-49bc-bf03-1f68392b78a8.jpg

Cheesecake nebo tvarohový koláč? Pravověrní zastánci cheesecaku by tady asi protestovali, nás ale tahle tvarohovo-pistáciová verze svou krémovostí tak nadchla, že ho nemůžeme nazvat jinak :D Lahodný 100% pistáciový krém Nutspread mu dodává nezaměnitelnou chuť, konzistenci a vláčnost a garantujeme Vám, že zmizí rychlostí blesku :) Upečte si ho s námi! 

Suroviny:

500 g tučného tvarohu

200 g zakysané smetany

1 balení sušenek Lotus

50 g másla

200 g pistáciového másla Nutspread

2 vejce

80 g vanilkového cukru

pistácie na ozdobu

Sušenky zpracujeme s máslem na korpus, natlačíme na dno dortové formy a předpečeme 40 minut. Tvaroh, pistáciové máslo a 60 g cukru zpracujeme v robotu, pak zašleháme dvě vejce a vlijeme na korpus. Pečeme asi jednu hodinu, na deset minut před koncem dáme na povrch smetanu se zbylým cukrem, ozdobíme pistáciemi a dopečeme. Nejlepší je koláč z ledničky tak třetí den :-)

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás