Cheesecake nebo tvarohový koláč? Pravověrní zastánci cheesecaku by tady asi protestovali, nás ale tahle tvarohovo-pistáciová verze svou krémovostí tak nadchla, že ho nemůžeme nazvat jinak :D Lahodný 100% pistáciový krém Nutspread mu dodává nezaměnitelnou chuť, konzistenci a vláčnost a garantujeme Vám, že zmizí rychlostí blesku :) Upečte si ho s námi!
Suroviny:
500 g tučného tvarohu
200 g zakysané smetany
1 balení sušenek Lotus
50 g másla
200 g pistáciového másla Nutspread
2 vejce
80 g vanilkového cukru
pistácie na ozdobu
Sušenky zpracujeme s máslem na korpus, natlačíme na dno dortové formy a předpečeme 40 minut. Tvaroh, pistáciové máslo a 60 g cukru zpracujeme v robotu, pak zašleháme dvě vejce a vlijeme na korpus. Pečeme asi jednu hodinu, na deset minut před koncem dáme na povrch smetanu se zbylým cukrem, ozdobíme pistáciemi a dopečeme. Nejlepší je koláč z ledničky tak třetí den :-)