A proč se nahoře v té skleničce hromadí ten olej? Tuto "záludnou" otázku dostávám upřímně řečeno častěji, než bych čekala. Pojďme si nalít čistého vína - v oříščích je oleje velká spousta :) To ovšem není důvod, abyste se jim vyhýbali! Právě naopak - tuk je jednak látkou nezbytnou pro život a jednak je nosičem dobré chuti potravin - právě on je důvodem, že se po oříškových máslech můžeme doslova utlouct.
A jelikož naše oříšková másla Nutspread neobsahují žádná éčka, která zaručují kosmeticky umělý vzhled a naprosto jednotnou konzistenci obsahu, je úplně normální, že se vylisovaný olej po čase uvolní z oříškové "sušiny" a zkrátka se vyplaví a usadí na povrchu. Když se zamyslíte, určitě přijdete i na další potraviny, které se tak chovají - smetana ve vašem jogurtu, olej v italském pestu,.. Není to nic závadného a nic, co by kazilo vašemu máslu chuť. A jediné, co musíte udělat pro jeho lepší konzistenci, je obsah jednoduše PŘED KONZUMACÍ ZAMÍCHAT :-)
Teď už tedy víte, že usazenina oleje na povrchu vašeho oříškového másla je naprosto přirozeným jevem - ovšem chápu, že dáte-li si plnou lžíci do pusy, nemusí to být vždycky příjemné.
A proto si zapamatujte: NUTSPREAD = protřepat, ZAMÍCHAT :)!!!