Proteinový kokosový koláč s višněmi

_DSC0034---kopie-compressor.jpg

Kyselé višně, sladký kokos a lískooříškové máslo jako bonus? Ano ano - a nejlepší na tom je, že to celé je z fazolí :-) Hotovo máte za pár minut, takže se do toho pusťte klidně hned!

Suroviny:

2 plechovky bílých fazolí (nebo 200 g syrových, namočených a uvařených)

100 g kokosového másla Nutspread

50 g kokosového cukru

50 g sušených višní

2 vejce

K dozdobení:

strouhaný kokos, višně, lískooříškové máslo s kakaem

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.

První 4 suroviny zpracujeme v robotu do hladkého těsta, podle potřeby přidáváme vodu. Postupně zašleháme dvě celá vejce, těsto vylijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečem asi 1 hodinu do zpevnění a zezlátnutí povrchu.

Necháme do druhého dne vychladnout, poté nakrájíme, ozdobíme kokosem, višněmi a lískooříškovým máslem. Úžasný barevný a chuťový kontrast, který nenechá rozhodně nikoho chladným!

Nutriční informace:

Bez cukru: NE

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Glykemický index:

GI koláče je střední. I když obsah cukru není úplně nízký, díky vysokému obsahu proteinů a tuků z fazolí, kokosového másla a vajec je opravdu dost sytý a udrží váš krevní cukr vyrovaný po dlouho dobu. Můžete si ho dát s klidem jak na snídani, tak i na večeři :)


Líbil se Vám recept? Hledáte další inspiraci? Navštivte naši výživovou poradnu nebo se inspirujte v knize Závislá na čokoládě :)

 

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás