Kyselé višně, sladký kokos a lískooříškové máslo jako bonus? Ano ano - a nejlepší na tom je, že to celé je z fazolí :-) Hotovo máte za pár minut, takže se do toho pusťte klidně hned!
Suroviny:
2 plechovky
bílých fazolí (nebo 200 g syrových, namočených a uvařených)
100 g kokosového másla Nutspread
50 g kokosového
cukru
50 g sušených
višní
2 vejce
K dozdobení:
strouhaný kokos,
višně, lískooříškové máslo s kakaem
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
První 4 suroviny zpracujeme v robotu do hladkého těsta, podle potřeby přidáváme vodu. Postupně zašleháme dvě celá vejce, těsto vylijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečem asi 1 hodinu do zpevnění a zezlátnutí povrchu.
Necháme do druhého dne vychladnout, poté nakrájíme, ozdobíme kokosem, višněmi a lískooříškovým máslem. Úžasný barevný a chuťový kontrast, který nenechá rozhodně nikoho chladným!
Nutriční informace:
Bez cukru: NE
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Glykemický index:
GI koláče je střední. I když obsah cukru není úplně nízký, díky vysokému obsahu proteinů a tuků z fazolí, kokosového másla a vajec je opravdu dost sytý a udrží váš krevní cukr vyrovaný po dlouho dobu. Můžete si ho dát s klidem jak na snídani, tak i na večeři :)