Fitness dýňový cheesecake

IMG_20241027_100942.jpg

Po období cuket přichází období dýní - a není se co divit! Tahle všestranná zelenina plná betakarotenu dokáže zazářit v kuchyni na slano i na sladko - třeba i v dýňovém koláči. Připravte si ho podle našeho receptu a dáte nám určitě za pravdu :)

Suroviny:

150 g sušenek Lotus

50 g másla Nutspread Vanilkový rohlíček

250 g dýně hokkaido

250 g polotučného tvarohu

200 g sýra cottage ve smetaně

150 g zakysané smetany

60 g vanilkového cukru

2 vejce

na ozdobu: Nutspread máslo z vlašských ořechů + sekané ořechy

Dýni nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě do měkka. Sušenky rozdrtíme, smícháme s Vanilkovým rohlíčkem a natlačíme na dno dortové formy. V mixéru rozmixujeme dýni, tvaroh, cottage, vanilkový cukr a vejce, nalijeme na korpus a pečeme asi hodinu do zpevnění povrchu. Kelímek zakysané smetany osladíme dle chuti a natřeme na vychladlý dort. 

Na talíři zdobíme Nutspread máslem z vlašských ořechů a sekanými ořechy. Takto připravený koláč je málo sladký, lehce stravitelný a přitom díky vysokému obsahu bílkovin a zdravých tuků na dlouho zasytí. Určitě vyzkoušejte!


Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás