Po období cuket přichází období dýní - a není se co divit! Tahle všestranná zelenina plná betakarotenu dokáže zazářit v kuchyni na slano i na sladko - třeba i v dýňovém koláči. Připravte si ho podle našeho receptu a dáte nám určitě za pravdu :)
Suroviny:
150 g sušenek Lotus
50 g másla Nutspread Vanilkový rohlíček
250 g dýně hokkaido
250 g polotučného tvarohu
200 g sýra cottage ve smetaně
150 g zakysané smetany
60 g vanilkového cukru
2 vejce
na ozdobu: Nutspread máslo z vlašských ořechů + sekané ořechy
Dýni nakrájíme na kostičky a povaříme ve vodě do měkka. Sušenky rozdrtíme, smícháme s Vanilkovým rohlíčkem a natlačíme na dno dortové formy. V mixéru rozmixujeme dýni, tvaroh, cottage, vanilkový cukr a vejce, nalijeme na korpus a pečeme asi hodinu do zpevnění povrchu. Kelímek zakysané smetany osladíme dle chuti a natřeme na vychladlý dort.
Na talíři zdobíme Nutspread máslem z vlašských ořechů a sekanými ořechy. Takto připravený koláč je málo sladký, lehce stravitelný a přitom díky vysokému obsahu bílkovin a zdravých tuků na dlouho zasytí. Určitě vyzkoušejte!