Taky jste ji jako děti ve školce zbožňovali :)? Krupicovou kaši si můžete připravit samozřejmě kdykoliv - s oříškovým máslem a špetkou soli bude naprosto dokonalá! Recept nám připravila opět naše věrná Martina Vlášek.
Potřebujeme:
- 70 g krupičky (dávám vždy dva druhy a to buď špaldovou, pohankovou, kukuřičnou nebo rýžovou)
- 20-30 g kvalitního rostlinného proteinu
- špetku růžové himalajské soli
Postup:
Krupičku vařím ve vodě, do které přidám špetku soli. Lepší je dát vody víc, protože krupička nasákne hodně vody. Takže v průběhu vaření vodu přidávám, jak krupička houstne.
Po uvaření vmíchám protein a opět přidám podle potřeby vodu, protože rostlinný protein natáhne hodně vody.
Poté stáhnu z plotýnky, přiklopím pokličkou a nechám 5 minut odstát.
Hotovou kašičku přendám do mističky, přidám ovoce, skořici, hořkou čokoládu, semínka, oříškové máslo.