Spojení lahodné dýně, čokolády a másla z vlašských ořechů? Věřte nám - máloco na světě je lepší :)
Suroviny:
200 g dýně hokkaido
100 g másla z vlašských ořechůNutspread
100 g hořké 70% čokolády
1 lžíce kakaa
1 lžíce kokosového oleje
hrst vlašských ořechů
1 vejce
Ano, to je opravdu vše! Jakkoli
tento koláč vypadá až hříšně nezdravě, je bez lepku, bez mouky, není přeslazený
a má nízký glykemický index. Zkrátka něco pro vás :-) A bonus? Je opravdu
jednoduchý na přípravu! Tak do toho!
Prvních pět surovin zpracujeme v robotu do hladkého těsta, přidáme vejce a ještě promixujeme. Vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení, dovnitř zamícháme vlašské ořechy a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut. Po upečení nekrájíme hned, ale necháme aspoň dvě hodiny dojít v troubě a vychladnout.
Nejlepší je koláč teplý a až tak třetí den - ale kdo by to tak dlouho vydržel, že :)?