Dýně patří k podzimu
a cheesecake patří ke každému dni :) Náš perníkovo-kokosový
budete milovat!
Suroviny:
500 g dýně
hokkaido
500 g sýra Cottage
ve smetaně
3 vejce
100 g másla
Nutspread Mandle a perník
100 g másla
Nutspread 100% kokos
40 g vanilkového
cukru
20 g skořicového
cukru
Předehřejeme si
troubu na 220 stupňů.
Dýni hokkaido
nakrájíme na kousky, rozmixujeme v robotu spolu se skořicovým cukrem, jedním
vejcem a Mandlovým máslem Nutspread s perníkem, v případě potřeby
přidáme trochu vody. Těsto dáme na dno zapékací misky a předpečeme asi 30
minut.
Na náplň rozmixujeme sýr cottage, Kokosové máslo Nutspread, vanilkový cukr a dvě vejce. Nalijeme na zpevněné těsto a pečeme ještě asi hodinu dozlatova. Hotový koláč necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Na talíři ozdobíme mandlemi a mandlovým máslem a zasněžíme kokosem :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez cukru: NE
Bez mléka: NE
Glykemický
index:
GI koláče je
nízký a jde tak o velmi zdravý dezert! Cukru je v něm minimálně,
vychlazená dýně obsahuje rezistentní škroby, vše je doplněné zdravými tuky z ořechovéhomásla a bílkovinami ze sýra a vajíček. I malý kousek Vás ohromně zasytí a nemusíte
se ho rozhodně bát ani na večeři!
Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Táňa Lišková:Závislá na čokoládě!