Dýňové rizoto s pekanovým máslem

DSC_0016.JPG

Krémové dýňové rizoto spolu s máslem z pekanových ořechů - to je podzim na talíři

Suroviny pro 2 osoby (menší porce):

120 g kulaté rýže Arborio

120 g dýně hokkaido

60 g másla z pekanových ořechů Nutspread

1 lžička soli

hrst ořechů na ozdobu

Dýni hokkaido nakrájíme na malé kousky a uvaříme spolu s rýží do měkka - trvá to asi 15 minut. Během vaření přiléváme vodu podle potřeby, dokud nedosáhneme ideální krémové konzistence. 

Lehce osolíme a promícháme s máslem z pekanových ořechů, na talíři ještě dozdobíme. Toto rizoto je ideální teplé, ale dá se jíst i studené - kulatá rýže ztuhne a pokrm se podobá pudinku. Vynikající jídlo i bez cukru, určitě vyzkoušejte!





Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás