Jak docílit naprosto dokonalé chuti domácího oříškového mléka? Vyrobte si jej jednoduše přímo z oříškového másla! Rostlinná mléka získávají v poslední době na popularitě – ať už domácí nebo přímo kupovaná jako hotový výrobek. Ne vždy je takové mlíčko ovšem tak zdravé, jak se zdá – kupovaná často obsahují sladidla a konzervanty, domácí zase mohou být chuťově poněkud mdlá, pokud nemáme opravdu vynikající zdroj kvalitních a chutných oříšků.
Výrobou mléka přímo z ořechového másla Nutspread ovšem zabijete dvě mouchy jednou ranou! Jednak jsou másla Nutspread jako jedny z másla na trhu 100% bez cukru, lepku a aditiv, jednak jsou vyrobena z naprosto prvotřídních ořechů a díky tomu naprosto prvotřídně chutnají :-) A stejná mohou být i vaše domácí mlíčka – stačí k tomu jen mixér a minutka vašeho času..
Suroviny pro 1 osobu:
1 lžička lískooříškového másla Nutspread
200 ml vody
Suroviny vložíme do
mixéru a mixujeme na plný výkon cca 1 minutu, dokud nezískáme krásně napěněné
mlíčko. Můžeme pít podle chuti studené nebo ohřáté, přidat kostku ledu,
skořici, kakao,.. Vynikající a přirozeně sladký zdroj vápníku, hořčíku, zinku a
dalších prvků, který opravdu stojí za vyzkoušení. Použít lze libovolné ořechové
máslo – výsledek je vždy dokonalý :)