Pudinkové koláče - kdo by je neměl rád? Tenhle v sobě navíc ukrývá slušnou dávku bílkovin v podobě tvarohu a vajíček, šťavnaté letní broskve a jednu tajemnou ingredienci v korpusu :) Výsledek je více než vynikající a zaujme i ty, kteří zdravou stravu nemají úplně v lásce :)
Korpus:
200 g uvařené černé čočky
50 g pohanky
1 vejce
2 lžíce koření do perníku
20 g kokosového cukru
Náplň:
250 g tvarohu
250 g bílého jogurtu
2 broskve
2 vejce
1 balíček (40 g) vanilkového pudinkového prášku
40 g vanilkového cukru
1 lžička soli
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Suroviny na korpus zpracujeme v robotu, natlačíme na dno dortové formy a pečeme asi 40 minut do zhnědnutí a zpevnění povrchu.
Broskve nakrájíme na kousky, ostatní suroviny na náplň smícháme v mixéru. Na předpečené těsto dáme broskve, zalijeme tvarohovo-pudinkovou směsí a zvolna pečeme, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne. Necháme vychladnout do druhého dne. Na talíři ozdobíme máslem Lískový oříšek + kešu, které tvarohovou chuť báječně podtrhne.
PS: Koláč je přirozeně bez lepku, má nízký glykemický index, je málo sladký a velmi sytý. Určitě vyzkoušejte!
Líbil se Vám recept? Další skvělé recepty, rady a triky najdete také v knize Závislá na čokoládě :-)