Jednoduché koláče hotové raz dva, plné zdravých ingrediencí a svěžích chutí - takové máme ze všeho nejraději :) A dýňový na podzim prostě nemůže chybět! Zkuste to podle našeho receptu - je úžasně voňavý a fantasticky vláčný :)
Suroviny:
400 g dýně hokkaido
100 g másla Nutspread crunchy kokos
4 celá vejce
4 lžíce kakaa
2 lžíce koření do perníku
2 lžíce brusinkové zavařeniny
40 g kokosového cukru
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů, kokosové máslo si rozehřejeme, aby bylo tekuté.
Dýni, kakao, cukr a koření zpracujeme v robotu, podle potřeby přidáme vodu a vejce jedno po druhém - vznikne nám vláčné těsto. Nakonec vmícháme křupavé kokosové máslo a brusinky - už ale nemixujeme, abychom neporušili křupavost másla :)
Těsto vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme do zhnědnutí a zpevnění (cca 40 minut). Po upečení necháme odležet v lednici do druhého dne. Skvěle chutná teplý i studený!
PS: Tento koláč má nízký glykemický index, je nabitý zdravými tuky a proteiny a není nijak přeslazený. Můžete si ho bez obav dopřát kdykoliv během dne!
Líbil se Vám článek? Chcete více zdravých receptů? Najdete je v knize Závislá na čokoládě!