Máte doma
celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí
lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte
úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka
žádný problém nedělá..
Suroviny:
300 g dýně
hokkaido
100 g másla
Nutspread Mandle a perník
2 lžíce kakaa
2 lžíce suchého kokosu
2 vejce
60 g kokosového
cukru
20 g kypřícího prášku
bez fosfátů (vinný kámen)
perníkové máslo,
mandle a kokos na ozdobu
Všechny suroviny zpracujeme v robotu do hladkého středně hustého těsta. Vylijeme do formy na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu, aby povrch popraskal, ale vnitřek zůstal vláčný. Necháme vychladnout do druhého dne, poté opatrně nakrájíme na čtverečky.
Na talířku zdobíme mandlemi, mandlovým máslem a kokosem.
Dobrou
vánoční chuť :)!