Hledáte zdravější alternativu pšeničného pečiva - bezlepkovou, plnou bílkovin a skvělé arašídové chuti? Tak tady ji máte! Tyhle úžasné voňavé placky máte hotové raz dva - a navíc jsou tak dobré, že se dají jíst i samotné :)
Suroviny na 1 plech:
250 g jasmínové nebo lepkavé rýže
250 g tvarohu
2 lžíce arašídového másla Nutspread
1 lžíce soli
Rýži si v mixéru rozdrtíme na mouku, přidáme, tvaroh, sůl a a arašídové máslo. Přidáme vodu podle potřeby a vypracujeme husté lepivé těsto, které rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.( Pro ještě větší zážitek doporučejeme navrch extra porci másla a sůl :-) )
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40 minut do zhnědnutí povrchu. Necháme úplně vychladnout, sejmeme z papíru a natrháme na krekry. Nejlépe si je vychutnáte jen tak - mají velmi návykovou slano-arašídovou chuť a navíc jsou obohacené o bílkoviny z tvarohu. Případně doplňte oblíbenou pomazánkou a zeleninou :)
Dobrou chuť!