Máte rádi jednoduché koláče plné svěžích chutí? Tento cheesecake budete milovat! Kombinuje totiž sladkou chuť našlehaného krémového sýra se solenými arašídy, které do křupava opečené chutnají extra pikantně. A o tom, že je to jedna velká zdravá smetanová snickerska, asi není třeba diskutovat, že :)?
Suroviny:
250 g arašídového másla Nutspread
4 kelímky sýra cottage ve smetaně
200 ml kokosového mléka
4 celá vejce
80 g kokosového cukru
arašídy na ozdobu
sůl
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Všechny suroviny smícháme v míse nebo v robotu, jen hrst arašídů si ponecháme stranou. Směs vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme cca 45 minut. Zbylé arašídy promícháme se solí a na posledních 10 minut jimi posypeme povrch koláče, aby se opražily pěkně do zlatova a do křupava. Necháme vychladit přes noc a druhý den opatrně nakrájíme.
PS: Pokud si koláč polijete čokoládou, podoba se
snickerskami bude dokonalá :)