Arašídový cheesecake bez mouky

_DSC0024.JPG

Máte rádi jednoduché koláče plné svěžích chutí? Tento cheesecake budete milovat! Kombinuje totiž sladkou chuť našlehaného krémového sýra se solenými arašídy, které do křupava opečené chutnají extra pikantně. A o tom, že je to jedna velká zdravá smetanová snickerska, asi není třeba diskutovat, že :)?

Suroviny:

250 g arašídového másla Nutspread

4 kelímky sýra cottage ve smetaně

200 ml kokosového mléka

4 celá vejce

80 g kokosového cukru

arašídy na ozdobu

sůl

 

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Všechny suroviny smícháme v míse nebo v robotu, jen hrst arašídů si ponecháme stranou. Směs vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme cca 45 minut. Zbylé arašídy promícháme se solí a na posledních 10 minut jimi posypeme povrch koláče, aby se opražily pěkně do zlatova a do křupava. Necháme vychladit přes noc a druhý den opatrně nakrájíme.

PS: Pokud si koláč polijete čokoládou, podoba se snickerskami bude dokonalá :)

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás