V míse smícháme mascarpone s neslazeným vlašskoořechovým máslem Nutspred. Směsí naplníme plátky uzeného lososa a necháme vychladit.
Ovoce - banány, jahody, melouny nebo cokoliv dle chuti a sezóny nakrájíme do misky. Kokosový krém necháme pár vteřin povolit v mikrovlnce a přelijeme přes ovocnou směs. Lze použít i jiný druh krému.
Zeleninu - cuketu, lilky, brokolici nebo jinou, kterou máme rádi - povaříme v páře tak, aby byla al dente. Smícháme s neslazeným krémem Nutspread (výborný je arašídový nebo para) a podáváme.
Fazole nebo cizrnu namočíme na 12 hodin, případně použijeme luštěniny z konzervy. Druhý den do měkka povaříme spolu se zeleninou. Přidáme neslazené arašídové máslo Nutspread a lehce rozmačkáme. Lze jíst teplé i studené.
Těstoviny, rýži či pohanku uvaříme podle návodu spolu s oblíbenou zeleninou - výborná je například cuketa nebo lilek. Do ještě teplého pokrmu přimícháme neslazené arašídové či jiné máslo Nutspread, promícháme a necháme rozpustit. Výborný lehký oběd!
Ovesné nebo jiné vločky povaříme a za tepla smícháme s ořechovým krémem Nutspread podle vlastní chuti. Můžeme přidat i ovoce, marmeládu nebo čokoládu :-) Krém kaši výborně ochutí a zároveň osladí. Ideální zimní snídaně, kdy se po ránu člověk potřebuje pořádně zahřát. Foto: Monika Gavlovská.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibulku, česnek a mrkev, přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut. Vmícháme neslazené slunečnicové nebo arašídové máslo Nutspread a ihned podáváme. Můžeme také rozmixovat a použít jako pomazánku, případně přidat více vody a jíst jako polévku.
Dýni nakrájíme na měsíčky a upečeme v troubě nebo povaříme ve vodě /v páře. Na talíři polijeme kokosovým a mandlovým krémem.
50 g libovolného ořechového krému Nutspread smícháme s plechovkou 400 g kokosového mléka. Podle vlastní chuti lze dosladit, přidat kakao, skořici, kávu nebo opražené oříšky. Dáme zmrazit cca na 1 hodinu.
Geniálně jednoduchá zmrzlina Nutspread pouze ze dvou surovin. Bez lepku, bez mléka, bez cukru - zato plná chuti skutečných potravin! Celý recept najdete zde.
Autor fotky: Michaela Šupáková
50 g libovolného ořechového krému Nutspread smícháme s 250 g jogurtu, tvarohu, zakysané smetany nebo šlehačky. Podle vlastní chuti lze dosladit, přidat kakao, skořici, kávu nebo opražené oříšky. Dáme vychladit cca na 1 hodinu.
Listové nebo klasické kynuté těsto si rozválíme a naplníme ořechovým máslem Nutspread podle vlastní chuti. Lze použít slazenou i neslazenou variantu!
Pro jemnější chuť lze namíchat s tvarohem, jogurtem nebo pudinkem v dávkování 150 g ořechového másla na 1 kg základu. Zajímavá kombinace vznikne smícháním kokosového másla a mletého máku, případně lze přidat švestky, jablka,..
Smícháním oříškového másla Nutspread s kakaem vznikne velmi intenzivní nugátová nápľň.
Kompletní recept najdete zde a zde
Milujete kombinaci jablek a skořice? Pak vězte, že lískooříškové máslo dotáhne celý tento recept k dokonalosti. Popis přípravy najdete zde.
Oblíbená kombinace chutí, nízký glykemický index a dostatek bílkovin - zkrátka skvělý začátek nového dne. Recept najdete zde.
Autor fotky: Michaela Šupáková
Ideální základ pro bezlepkové buchty, bábovky atd. Výsledný chléb má velmi jemnou konzistenci a pouze jemnou arašídovou vůni. Lze použít i jiné druhy krémů.
Celý recept najdete zde.
Postup: Pohanku namočíme na pár hodin do vody a necháme nabobtnat, vodu během máčení několikrát vyměníme. Nakonec ji vysypeme do mixéru, přidáme cca 2 deci vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme všechny ostatní suroviny včetně cukety, vajíček a mandlového másla a mixujeme, dokud nemáme krásně husté kakaové těsto. Opatrně vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme asi 40 minut cca na 200 stupňů. Upečený dezert necháme ještě půl hodiny dojít v troubě a poté chladíme do druhého dne. Druhý den nakrájíme na čtverečky, poprášíme kakaem a ozdobíme mandlemi.
V mixéru rozdrtíme mrkev, kyselé okurky a česnek, přidáme neslazené slunečnicové máslo Nutspread, sůl, pepř a hořčici. Výborná pomazánka na topinky a tousty.
Do mixéru dáme 200 ml vody, 2 lžíce neslazeného slunečnicového krému Nutspread, 1 kyselou okurku s trochou nálevu, 1 lžičku hořčice, sůl a pepř. Rozmixujeme na jemno a používáme k dochucení pokrmů jako klasickou majonézu.
Recepty na vánoční cukroví s máslem Nutspread pochází od výherkyň naší vánoční soutěže. Podmínkou byly recepty bez lepku do 6 surovin - jak vidíte, i s málem se dá kouzlit..
Potřebujeme 100g kešu ořechů, 200g sušených datlí, 2 lžíce karobu, bezlepkové piškoty, náplň: kešu máslo, (stévie)
Umixujeme kešu oříšky, datle a karob. Vzniklé těsto vtlačíme do formičky, vytvoříme důlek, naplníme kešu máslem (pro sladší variantu je možné osladit stévií), uzavřeme piškotem a vyklopíme. Necháme ztuhnout v lednici.
Potřebujeme 1/4 hrnku mletých mandlí, 2 hrnky sušených datlí, 1/2 hrnku mandlového másla, poleva: kvalitní čokoláda
Mandle, datle a mandlové máslo umixujeme, ze vzniklé hmoty utvoříme bonbóny, které následně polijeme rozpuštěnou kvalitní čokoládou. Necháme ztuhnout v lednici.
Ingredience: 200 g čerstvé ricotty, 100 g kokosového másla, sladidlo dle chuti, celé mandle, kokos na obalení
Postup: Kokosové máslo rozehřejeme, smícháme, s ricottou, osladíme. Vytvarujeme kuličky, doprostřed vložíme mandli, obalíme v kokosu, necháme ztuhnout.
Ingredience: 200 g čerstvé ricotty, 100 g mandlového másla Nutspread s perníkovým kořením, sladidlo dle chuti, celé mandle, mleté mandle na obalení
Postup: Mandlové máslo smícháme, s ricottou, osladíme. Vytvarujeme kuličky, doprostřed vložíme mandli, obalíme v mletých mandlích, necháme ztuhnout.