Jak na poctivé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :)
100 g pohanky
4 lžíce 100% lískooříškového másla Nutspread
4 lžíce lískových oříšků
20 g hořké 70% čokolády
Pohanku namočíme do vody alespoň na
4 hodiny, poté propláchneme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220
stupňů.
Lískové oříšky a čokoládu nasekáme na kousky podle libosti a v míse smícháme s lískooříškovým máslem Nutspread. V této směsi obalíme pohanku, vše rozložíme na plech vyložený papírem na pečení....a pečeme do zlatova a do křupava asi 30 minut. Hotové müsli můžeme skladovat ve sklenici v ledničce..
.. jíst samotné, s jogurtem, ovocem nebo jak to máme rádi :)
Pohanka má od přírody lehce
oříškovou chuť, kterou právě 100% a voňavé lískooříškové máslo Nutspread neuvěřitelně
podtrhne. Díky čokoládě není třeba žádné další slazení – a věřte nebo ne,
chutná to naprosto úžasně :)