Dýňová polévka s kešu máslem

Naprosto jednoduchý a přitom výborný podzimní recept! Využijte dýňové úrody a smetanové chuti kešu a připravte si tuhle báječnou sytou polévku..

Pro 4 osoby potřebujeme:

600 g dýně hokkaido

200 g neslazeného krému Nutspread z kešu ořechů + 50 g na ozdobu

1 litr hovězího vývaru

 

Máme-li doma vývar hotový, máme velkou část práce ušetřenou. My jsme si ho připravili pěkně od základů - chce to jen hovězí maso s kostí..

                                          

..kořenovou zeleninu a dvě hodinky času :) 

                                           

Hotový vývar přecedíme a na 10 minut do něj vložíme dýni nakrájenou na kostičky. 

                                              

Směs poté přemístíme do mixéru, přidáme máslo z kešu ořechů a vše rozmixujeme na hladký hustý krém. Na talíři ozdobíme kopečkem kešu másla, případně hrtí čerstvých oříšků. 

                                                

                                                

 

 

Zajímá vás, co je u nás nového?

Sledujte nás